Ontwikkeling leermiddelen samen met Consortium Beroepsonderwijs

Gepubliceerd: 08 december 2014

Vakcollege Groep en het Consortium Beroepsonderwijs gaan gezamenlijk leermiddelen ontwikkelen, afstemmen en uitgeven, gebaseerd op de 4 fases van de Vakroute. Het gaat om leermiddelen voor 3 profielen Techniek (BWI, PIE, M&T) en drie profielen Mens & Dienstverlenen (Z&W, E&O, HBR). De komende maand worden de kaders voor de samenwerking vastgelegd.

Johan van de Grift, algemeen directeur Vakcollege Groep, is blij de krachten te kunnen bundelen. “Door de samenwerking met het Consortium Beroepsonderwijs kunnen we de ontwikkeling van leermiddelen op basis van de Vakroute gaan uitbreiden, zodat we nog meer jongeren in het (voorbereidend) beroepsonderwijs van dienst kunnen zijn.”

De leermiddelen zullen worden aangeboden als leerarrangementen die leiden tot minimaal een startkwalificatie. Tijdens de landelijke Docenten-/projectleidersdag die plaatsvindt op 12 maart 2015 zullen er door Vakcollege Groep en het Consortium Beroepsonderwijs gezamenlijk workshops verzorgd worden over onder andere de afstemming en distributie van de leerarrangementen.