Vakcollege Sevenwolden wint Vakevent Techniek 2014

Gepubliceerd: 20 maart 2014

Vakcollege Sevenwolden is de winnaar van Vakevent Techniek 2014. De jury was onder de indruk van de originaliteit en vakkundigheid van de Knettergekke Kettingreactie van de tweedejaars leerlingen. "Daarnaast is de kettingreactie op een zeer heldere manier in beeld gebracht. Een knap staaltje vakmanschap", aldus de jury. Van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie!

Net als de winnaars van Vakevent Mens & Dienstverlenen, winnen de Friese techneuten een middagje klimmen in een klimcentrum in de buurt. Daarnaast krijgen ze een unieke trofee (gemaakt door leerlingen van CSG Reggesteyn) opgestuurd.

Spannende finale
In de finale van Vakevent Techniek nam Vakcollege Sevenwolden het op tegen ISG Arcus uit Lelystad en het Kennemer College uit Heemskerk. ISG Arcus bewees over een geavanceerde kettingreactie te beschikken, waarin onder andere een carillon was verwerkt. Het werd een 'close call'. Uiteindelijk kwam het op de video aan. "Enkele elementen van de kettingreactie waren in de video van ISG Arcus niet volledig zichtbaar. In de video van Vakcollege Sevenwolden was dit wel het geval", licht de jury de totstandkoming van de beoordeling toe. 

Het Kennemer College heeft de deadline van 20 maart 15.00 uur helaas niet gehaald. De kettingreactie van het Kennemer College, evenals de video, waren van een hoog niveau, maar konden helaas niet meer door de jury beoordeeld worden.

Zie hieronder de inzendingen. 

Inzendingen Vakevent Techniek 2014