Vakevent editie 2015-2016

Gepubliceerd: 07 januari 2016

Net als voorgaande jaren organiseert Vakcollege Groep het Vakevent: een leerzame en uitdagende wedstrijd voor Vakcollege-leerlingen uit leerjaar 2, die u desgewenst op kunt nemen in het curriculum. Vakevent daagt leerlingen uit om te excelleren door te strijden met leerlingen van Vakcolleges door het hele land. Vakevent is leerzaam en motiverend voor uw leerlingen en een mooie manier om uw school regionaal in de belangstelling te zetten.

De wedstrijdopdracht kunt u op een zelf gekozen tijdstip vóór april integreren in uw lesprogramma. De inzending in de vorm van een filmverslag wordt beoordeeld door een deskundige jury en de winnende teams worden op school verrast met een leuke prijs.
Er is een wedstrijd voor Techniek en een wedstrijd voor Mens & Dienstverlenen:

  • Mens & Dienstverlenen: Voor Elkaar. Leerlingen gaan een activiteit organiseren voor een zelf te bepalen doelgroep die een steuntje in de rug kan gebruiken. Leerlingen kiezen de doelgroep, werven fondsen, budgetteren, organiseren en verdelen de taken naar kwaliteiten en niveau. Het beste groepje binnen de school gaat het plan van aanpak ook echt inzetten en strijdt mee met het landelijke Vakevent.
  • Techniek: Knettergekke Kettingreactie. Voor deze opdracht maken leerlingen een machine die met zoveel mogelijk technische stappen een walnoot kraakt, zodat deze als garnering is te gebruiken. De machine wordt op school gemaakt en het eindresultaat wordt gefilmd door de leerlingen.

Aanmelden kan tot 31 januari via info@vakcollegegroep.nl onder vermelding van de contactpersoon en de naam van uw school. Heeft u vragen over het Vakevent? Neemt u dan contact op met Cees Bak (Techniek) of Simone van Hoewijk (Mens & Dienstverlenen).
Meldt u dan voor 31 januari 2016 aan via info@vakcollegegroep.nl onder vermelding van de contactpersoon en de naam van uw school.