Wijziging directie: Johan van de Grift treedt af

Gepubliceerd: 11 juni 2015

Johan van de Grift, algemeen directeur van Vakcollege Groep, legt per 1 augustus 2015 zijn functie neer. Vanaf die datum gaat Vakcollege Groep verder als Stichting Vakmanschap in het Beroepsonderwijs. Van de Grift heeft besloten om niet als directeur mee te gaan in deze nieuwe stichting. Mogelijk zal de betrokkenheid van van de Grift op een andere wijze worden ingevuld.

Van de Grift is ruim vier jaar verbonden geweest aan Vakcollege Groep. “Trots kijk ik terug op de resultaten die we in deze periode hebben behaald. Met bijna 100 Vakcolleges in Nederland die onderwijs geven volgens de Vakroute hebben we een onderwijsinnovatie gerealiseerd die veel erkenning en herkenning krijgt. Nog belangrijker: al deze scholen doen er alles aan om het beste te halen uit jongeren met praktisch talent en hen kansrijk te laten doorstromen naar de arbeidsmarkt. Praktisch talent staat weer op de kaart. Ik wil alle Vakcolleges bedanken voor de prettige samenwerking, het enthousiasme, de wil om te innoveren en de vooruitstrevende visie op onderwijs”, aldus van de Grift

Rini Weststrate (Mbo Academie, De Netwerkschool) is door het bestuur van de stichting aangewezen als kwartiermaker en brengt momenteel in kaart hoe de nieuwe stichting vormgegeven zal worden. Uiterlijk 1 augustus wordt bekend gemaakt wie van de Grift zal opvolgen als directeur. De concrete plannen van de stichting worden op 23 september gepresenteerd.