ISG Arcus start nieuwe Vakroute en werkt samen met MBO Lelystad

Gepubliceerd: 19 januari 2015

Goed nieuws uit Lelystad. ISG Arcus start volgend schooljaar met de Vakroute Mens & Dienstverlenen. Vrijdag 16 januari ondertekenden Johan van de Grift, directeur van Vakcollege Groep, Filip-Wim Lindeman, schoolleiding ISG Arcus, en Barry Lommen, bestuurder SVOL, de samenwerkingsovereenkomst.  Naast dit heuglijke feit, bekrachtigde het Vakcollege Techniek van de school op maandag 12 januari de samenwerking met het MBO College Lelystad. Vanaf nu hebben leerlingen in Lelystad de mogelijkheid om een doorlopend leertraject te volgen op het Vakcollege Techniek.

 

Binnen de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) biedt ISG Arcus sinds 2011 de richting Vakcollege Techniek aan, een opleiding, speciaal bedoeld voor jongens en meisjes die geïnteresseerd zijn in techniek en later in een technisch beroep willen gaan werken. Jongeren die graag hun talenten verder willen ontwikkelen zijn in deze opleiding geheel op hun plaats. Door 9 praktijkgerichte uren per week en bedrijfsbezoeken biedt deze opleiding kennismaking met de vele aspecten van het werken in technische beroepen en met bedrijven waar leerlingen eventueel aan het werk gaan. Zo wordt samengewerkt aan het startklaar maken van een nieuwe generatie vakmensen. Het bedrijfsleven staat de springen om goed geschoold technisch personeel.

Sinds 4 jaar werken het Vakcollege Arcus en MBO Lelystad nauw samen om de doorlopende leerlijnen te waarborgen. Nu zijn deze afspraak schriftelijk vastgelegd. Daarnaast is de aansluiting met het bedrijfsleven ook belangrijk. Daarvoor is de stichting ‘Vrienden van het Vakcollege’ opgezet, onder leiding van Andries Greiner. De bedrijven die hieronder vallen zijn: Schaap Shipcare, Olde Rikkert, Van Campen Industries, Van De Feer Lelystad en Verkaart. Na ondertekening was er een rondleiding langs de lokalen waar leerlingen aan het werk waren. Het gezelschap was onder de indruk van de motivatie van de leerlingen.

Vakroute Mens & Dienstverlenen
Door het succes van het Vakcollege Techniek, biedt de SVOL vanaf schooljaar 2015-2016 ook de Vakroute Mens & Dienstverlenen aan op ISG Arcus. De Vakroute Mens & Dienstverlenen in Lelystad gaat zich richten op Economie en Zorg & Welzijn. Nieuwe leerlingen in de leerrichting vmbo lwoo/bb/kb kunnen dus kiezen tussen deze twee opleidingen.

Meer informatie
Op dinsdag 20 januari, tussen 18.30 uur en 21.00 uur houdt ISG Arcus open huis.