Meld u aan voor de Projectleidersdag 2014

Gepubliceerd: 30 oktober 2013

Op 21 november 2013 organiseert Vakcollege Groep de landelijke Projectleidersdag. Deze dag staat in het teken van het nieuwe examenprogramma binnen de Vakroute. De landelijke Projectleidersdag vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur in conferentiecentrum Mennorode, Apeldoornseweg 185 te Elspeet.

Programma

 • 10.00 - 10.15 uur: Welkom en opening
  Johan van de Grift, directeur Onderwijs van Vakcollege Groep, praat u bij over actuele zaken.
 • 10.15 - 10.45 uur: Stand van zaken invoering vernieuwde examenprogramma’s
  Welke ervaringen hebben de Vakcolleges tot dusver met de invoering van de vernieuwde examenprogramma’s? Wij gaan met u in gesprek over de stand van zaken.
 • 10.45 - 11.30 uur: Aanpak invoering vernieuwde examenprogramma’s
  Coördinerend adviseur Michaela Zwaan geeft een toelichting op het praktische stappenplan dat Vakcollege Groep ontwikkelde voor de Vakcolleges. Met dit stappenplan kunt u in kaart brengen welke keuzemogelijkheden uw Vakcollege heeft bij de vernieuwing van de Vakroute(s).
 • 11.30 - 11.45 uur: Koffie- en theepauze
 • 11.45 - 12.45 uur: Aan de slag met het stappenplan voor de invoering van de vernieuwde examenprogramma’s
  Onderwijsadviseurs Cees Bak (Techniek) en Muriel Daal (Mens & Dienstverlenen) zoomen samen met u nader in op enkele onderdelen uit het stappenplan.
 • 12.45 - 13.30 uur: Lunch
 • 13.30 - 15.30 uur: Nieuwe Vakroutes ontwerpen
  Niet alleen krijgt u enkele voorbeelden van Vakroutes gepresenteerd, u gaat onder leiding van de onderwijsadviseurs ook zelf aan de slag met het ontwerpen van een Vakroute.
 • 15.30 - 15.45 uur: Koffie- en theepauze
 • 15.45 - 16.15 uur: Tools voor vernieuwing
  Vakcolleges kunnen een beroep doen op Vakcollege Groep voor ondersteuning bij de invoering van de vernieuwde examenprogramma’s. Onderwijsadviseurs Cees Bak en Muriel Daal gaan in op de instrumenten en middelen die hiervoor ontwikkeld zijn.
 • 16.15 - 17.00 uur: Afsluiting met een hapje en een drankje

Aanmelden
Projectleiders kunnen zich tot en met 15 november voor deze dag aanmelden via Gabrielle van der Laan, gvanderlaan@vakcollegegroep.nl, onder vermelding van uw naam en de naam van uw school. Heeft u vragen over de Projectleidersdag? Ook dan kunt u contact opnemen met Gabrielle van der Laan.

Wij hebben gemerkt dat er veel belangstelling is voor het bijwonen van de landelijke Projectleidersdag. Omdat de inhoud van de dag speciaal wordt samengesteld voor projectleiders, is deze uitnodiging alleen bestemd voor de projectleiders (1 persoon voor de formule Techniek en 1 persoon voor de formule Mens & Dienstverlenen). Voor alle andere belangstellenden (afdelingsleiders, vakgroep-coördinatoren, docenten etc.) organiseren wij tussen november en januari regionale bijeenkomsten. In maart is er bovendien speciaal voor docenten de landelijke Docentendag.