Bijna 200 aanmeldingen Vakcollege Gorinchem

Gepubliceerd: 13 mei 2014

Henri van Breugel, directeur van het Vakcollege CS De Hoven in Gorinchem, kon zijn ogen niet geloven toen hij het aantal nieuwe aanmeldingen voor de Vakroute Techniek zag. Maar liefst 197 leerlingen meldden zich aan voor het eerste jaar. Een record tot dusver. Bij deze feliciteren we CS De Hoven Gilde met deze mooie prestatie.

Enig vermoeden was er al na de druk bezochte open dagen en ‘doedagen’, maar het aantal van 197 is ook voor van Breugel een verrassing. “We zien al een aantal jaren een groei in het aantal aanmeldingen, maar zoveel hadden wij ook niet verwacht”, aldus de directeur.

Wat precies de reden van de stijging is, kan Van Breugel niet zeggen. Toch noemt hij een aantal zaken dat kan hebben bijgedragen aan het succes: “We zijn altijd al een grote technische school geweest en staan erom bekend dat we structuur en duidelijkheid bieden aan leerlingen. Ook zijn we een aantal jaren geleden in de Volkskrant uitgeroepen als beste vmbo-school van Nederland. Dat zijn natuurlijk dingen die meespelen.”

Aansluitende mbo-opleiding op CS De Hoven Gilde
Het Vakcollege in Gorinchem is één van de eerste scholen die ook het mbo-gedeelte van de Vakroute op hun eigen locatie gaan verzorgen. Leerlingen van het Vakcollege in Gorinchem kunnen na het vmbo-gedeelte ook leerjaar 5 en 6 van hun mbo-opleiding op CS De Hoven Gilde volgen. Van Breugel: “Dit doen we in samenwerking met ROC Rivor. Op deze manier behouden leerlingen vanaf hun derde leerjaar dezelfde praktijkdocent. Deze kent de leerling en zijn ouders door en door.”

Aanbevelingsprijs
CS De Hoven won afgelopen maand de aanbevelingsprijs van de OTIB Instalawards met het project ‘Meiden en Techniek’. Met dit project probeert de school meiden te interesseren voor techniek. Lees hier meer over het project.