Techniekmeiden Gorinchem winnen aanbevelingsprijs

Gepubliceerd: 14 april 2014

De meiden van Vakcollege Techniek in Gorinchem zijn in de prijzen gevallen tijdens de OTIB Instalawards. Met hun project 'Meiden en Techniek' wonnen ze de aanbevelingsprijs van 500 euro. Van harte gefeliciteerd dames!

Het project 'Meiden en Techniek' van CS De Hoven in Gorinchem is opgestart om meer meiden de techniek in te krijgen. Op dit moment volgen 5 dames de Vakroute Techniek op de Gorchumse school. Om meer meiden warm te maken voor techniek, heeft de school onder andere een speciale 'meidenkantine' gemaakt. Deze kantine is uiteraard verboden voor jongens! Daarnaast zijn de dames langs basisscholen geweest om presentaties te houden over Vakcollege Techniek. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen want de school heeft maar liefst 197 aanmeldingen mogen ontvangen voor volgend jaar. 

De InstalAward van OTIB is een tweejaarlijkse prijs voor de vmbo-school met het meest innovatieve onderwijsproject in de elektro-, installatietechniek en instalektro. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt samen met een jongerenjury de genomineerde projecten op originaliteit, aansluiting met nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs en techniek en aansluiting bij de praktijk. OTIB is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf.