Verslag Projectleidersdag 2013

Gepubliceerd: 10 december 2013

21 november vond de landelijke Projectleidersdag plaats. De dag stond in het teken van de vernieuwing van de examenprogramma's. Vakcollege Groep dankt alle deelnemers voor hun enthousiasme en inzet. Bekijk de foto's hieronder.

De dag begon met een plenaire sessie, waarin Johan van de Grift (directeur onderwijs van Vakcollege Groep) de bezoekers op de hoogte bracht van een aantal belangrijke ontwikkelingen binnen de Vakroute. Een van die ontwikkelingen is het nieuwe leerplankader, dat Vakcollege Groep samen met de Stichting LeerplanOntwikkeling (SLO) schrijft. Hierin worden de kerndoelen uit de onderbouw geïntegreerd in het vernieuwde beroepsgerichte examenprogramma. Het project wordt gesubsidieerd door het ministerie van OCW. Een andere ontwikkeling is de nieuwe Vakrouteplanner, waarin de uitwerking van de examenprogramma's voor de Vakroute is opgenomen.

Workshops
Na de plenaire sessie werden de bezoekers opgesplitst. Voor zowel de Vakroute Techniek als de Vakroute Mens & Dienstverlenen werden workshops georganiseerd. Vakcollege Groep heeft verschillende instrumenten ontwikkeld die helpen bij het ontwerpen van de Vakroute op een Vakcollege. Bijvoorbeeld een document, waarin duidelijk wordt welke leermiddelen geschikt zijn voor de verschillende beroepsgerichte profielen binnen de Vakroute Techniek. (BWI, PIE, M&T etc).

Documenten
De documenten die zijn uitgedeeld tijdens de Projectleidersdag, alsmede de Powerpoints, zijn te downloaden vanaf deze website. U vindt de documenten achter de inlog (Inloggen > Downloads > Verslagen Bijeenkomsten > Landelijke Projectleidersdag 2013).

Vervolgbijeenkomsten
Vanwege de behoefte aan meer informatie over de beroepsgerichte examenprogramma's, organiseert Vakcollege Groep regionale vervolgbijeenkomsten voor alle docenten, afdelingsleiders en projectleiders van Vakcolleges. Kijk hieronder wanneer een vervolgbijeenkomst wordt georganiseerd in uw regio.

  • Regiobijeenkomst Midden-Nederland
    11 december 2013: College de Brink - Kerklaan 6, 1251 JT Laren - 15.00 tot 17.00 uur
  • Regiobijeenkomst Noord-Nederland
    17 december 2013: Vakcollege Sevenwolden - DS Kingweg 8, 8446 KZ Heerenveen - 15.00 tot 17.00 uur