De Meerwaarde Barneveld wint Vakevent Techniek 2013

Gepubliceerd: 11 juni 2013

 

De eerste editie van Vakevent Techniek is een feit. Klas 2b6 van de Barneveldse school maakte volgens de jury van Vakcollege Groep de beste 'Knettergekke Kettingreactie' en mag de titel op zijn naam schrijven. Op de tweede plaats is het Da Vinci College in Roosendaal geëindigd. De derde plaats gaat naar het Kennemer College in Heemskerk. Vakcollege Groep dankt alle deelnemers voor hun enthousiasme en prachtige inzendingen. Vanaf deze plek feliciteren we ook de winnaars met hun prijs: een klimclinic voor de hele klas.

 

Aan de eerste editie van het Vakevent Techniek 2013 deden vijf scholen mee. De Meerwaarde in Barneveld, het Da Vinci College in Roosendaal, Vakcollege Sevenwolden in Heerenveen, het Kennemer College in Heemskerk en ISG Arcus in Lelystad.

Vakevent Techniek is gebaseerd op de lesbrief ‘Knettergekke Kettingreactie’ van het Vakcollege. Voor deze opdracht maken leerlingen een machine die met zoveel mogelijk technische stappen (minimaal 6) een bal in een doel kan schieten. De machine wordt op school gemaakt en het eindresultaat wordt gefilmd door de leerlingen.

Al snel werd duidelijk dat de jury een moeilijke taak zou hebben. Het niveau van de inzendingen bleek erg hoog. De jury lette op verschillende aspecten. Zo moest uit de video van de leerlingen blijken dat de kettingreactie uit meerdere, ingewikkelde stappen bestond en dat er verschillende technieken werden ingezet. Ook konden de leerlingen punten verdienen wanneer ze gerecycled materiaal gebruikten.

 
Omdat het niveau van de kettingreacties erg hoog was, moest de kwaliteit van de video uiteindelijk de doorslag geven. De video van de Meerwaarde onderscheidde zich het meest volgens de jury: “De Meerwaarde heeft, naast een originele kettingreactie, kwalitatief de beste video opgeleverd. Alle stappen van de machine worden in de video zorgvuldig in beeld gebracht”, aldus de jury.

Bekijk hieronder de winnende kettingreactie van De Meerwaarde in Barneveld. Op youtube.com/hetvakcollege zijn alle video's van Vakevent Techniek te bekijken. Foto's van Vakevent Techniek staan op facebook.com/hetvakcollege.

Vakevent Techniek 2013. Bekijk de winnende video:

Einduitslag Vakevent Techniek

1. De Meerwaarde Barneveld (88 punten)
2. Da Vinci College Roosendaal (86 punten)
3. Kennemer College Heemskerk (79 punten)
4. Vakcollege Sevenwolden Heerenveen (77 punten)
5. ISG Arcus Lelystad (68 punten)

Trofee

De Meerwaarde wint dit jaar de wisseltrofee. Overigens is deze trofee vervaardigd door docenten van CSG Reggesteyn uit Rijssen. Een knap stukje vakwerk. Hopelijk strijden zij zelf volgend jaar ook mee om hun zelfgemaakte eremetaal.