Guus en Timo van Vakcollege Amersfoort winnen wedstrijd

Gepubliceerd: 28 juni 2013

 

Guus Budding en Timo Stegeman uit Amersfoort zijn in de prijzen gevallen. De tweedejaars leerlingen van Vakcollege Amersfoort deden mee aan een scholenwedstrijd, naar aanleiding van het 525-jarig bestaan van de Koninklijke Marine. Hun inzending bleek het beste en ze wonnen een VIP-dag op de marinebasis in Den Helder.

 

Omdat de Koninklijke Marine in Nederland dit jaar 525 jaar bestaat, organiseerde de zeemacht een kennismakingsdag voor scholieren. De dag stond in het teken van ‘de innovatieve kant’ van de Marine. 600 scholieren uit het hele land maakten een vaartocht, waren getuige van een demonstratie op het water en bezochten het Marinemuseum.

Guus en Timo kregen, omdat ze de hoofdprijs wonnen, een speciale behandeling. Ze werden met een auto opgehaald door een echte majoor en ook weer thuis gebracht.

De wedstrijd die de Marine uitschreef stond in het teken van innovatie. De opdracht luidde: ‘hoe ziet een marineschip er over 525 jaar uit?’ Guus en Tim bedachten daarom een schip dat onzichtbaar is, zelfs niet op de radar. Ze maakten een diorama, waarop alleen de boeggolven van het schip te zien zijn. Erg innovatief natuurlijk.

Vermeldenswaardig is het feit dat de jury moest kiezen uit 600 inzendingen. De jongens namen daarom hun prijs vol trots in ontvangst.